Pikantní šnečky

Potřebujeme:

Těsto: 50-60 dkg hladké mouky, sůl, droždí, mléko, 4-5 PL slunečnicového oleje, cukr
Náplň: 1 střívko taveného sýra (Bambino), paprikový krém štiplavý nebo sladký (2-3 PL), 10 dkg tvrdého sýra, bazalka

Jak na to:

Z mléka, droždí, špetky soli a z trochu cukru udělejte kvásek. Ten přidejte po nakynutí k hladké mouce, přidejte slunečnicový olej. Těsto ihned vyválejte.

Náplň: Z taveného sýra, z paprikového krému a z na hrubě nastrouhaného sýra s přidáním bazalky vymíchejte krém, kterým natřete těsto. Potom ho srolujte a nakrájejte na stejné kousky, které jako slimáky poklademe na olejem vymazaný plech. Spodní stranu slimáčka stiskněte, aby nádivka nevytekla. Natřete vyšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě na středním ohni (150 až 180 ° C).

Podobné recepty:

Kuřecí šnečky, Italské těstoviny s cottage sýrem, Pizzové šnečky, Slané šnečky, Valentýnské šnečky