Čokoládové maffiny

5.9.2012
Potřebujeme:

1 a ¾ hrnku polohrubé mouky, ¾ hrnku cukru, ½ hrnku kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky soli, ¼ lžičky jedlé sody, 1 hrnku mléka pokojové teploty, 1/2 hrnku rozpuštěného másla pokojové teploty, 1 vejce, 1 lžička vanilkové esence, 170 g čokoládových lupínků (corn flakes)

Jak na to:

Troubu předehřejte na 180 ° C. Nachystejte si formu na 12 muffinů a vymažte je máslem (nebo můžete použít papírové košíčky). Smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, sůl a jedlou sodu. Zvlášť důkladně smíchejte mléko, máslo, vejce a vanilkovou esenci. Ve směsi mouky a cukru vytvořte uprostřed důlek a nalijte do ní tekutou směs z mléka. Dobře promíchejte, přidejte polovinu čokoládových lupínků znovu promíchejte. Těsto nalejte do připravených formiček přibližně do ¾ výšky. Každý muffin posypte zbylými čokoládovými lupínky. ). Pečte 20 - 25 min., Budou hotové, když se vám na párátko už nepřilepí těsto.

Podobné recepty:

Banánovo - čokoládové maffiny, Parmezánové maffiny, Hrozínkové maffiny z ovesnými vločkami, Krémově - sýrové maffiny, Čokoládové doutníky - nepečené