Gazpacho

Potřebujeme:

4 rajčata, 3 zelené papriky, 1 okurka 2 cibule, šťáva z 1 citronu, 125 dcl olivového oleje, 200 g strouhanky, 2 PL octa, 1 PL studené vody, pár lístků kerblíku, petrželová nať, pažitky, sůl, pepř

Jak na to:

Rajčata spařte, oloupejte a zbavte zrníček. Papriku umyjte a vydlabejte, okurku oloupejte. Veškerou zeleninu nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte na kolečka, natě posekejte.
Polovinu zeleniny nakrájené na kostičky dejte bokem a zbytek dejte do mixéru. Rozmixovanou kaši vlijte do mísy, přimíchejte citronovou šťávu a polovinu oleje, přidejte strouhanku a nasekanou cibuli. Dále přidej přidejte ocet, zbytek oleje a vodu. Odložte do chladničky.
Před podáváním rozdělte zbylou zeleninu do čtyř polévkových talířů a zalijte vychlazenou polévkou. Posypte bylinkami.
Podávejte studené.

Podobné recepty:

Gazpacho, Polévka Gazpacho, Gazpacho