Pizza Quatro Lux

17.8.2012
Potřebujeme:

30 g anglické slaniny, 1 vejce, 150 g sýra, 100 g rajčat, 100 g pórku, 100 g špenátového protlaku, 100 g nakládaných hub, 50 g sterilovaného hrášku, 50 g sterilované sóji, 30 g oliv, 80 g cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky sojové omáčky, olej na potření těsta, tuk na vymazání plechu, oregano, pepř, sůl

Jak na to:

Zmražený špenát nakrájejte na kousky a za stálého míchání nechte na pánvi rozmrazit a odpařit. Vejce uvařte natvrdo. Pórek omyjte a celý ho necháme spařit v horké osolené vodě, potom ho po délce rozkrojte. Rajčata omyjte, cibuli oloupejte. Slaninu nakrájejte na proužky, cibuli na jemno a rajčata na kolečka. Hrášek, sóju, olivy a houby přeceďte a nechte okapat. Sýr nastrouhejte na jemno. Slaninu na pánvi zlehka osmahneme, přisypte část cibule, upražte do zesklovatí, pak přidejte připravený špenát, osolte a vše duste asi 5 minut.

Připravte si těsto, dejte na pomoučněný vál a vytvarujte. Pak přeneste na vymazaný plech a potřete olejem. Pomocí 2 podélné prořezaných pórů rozdělte těsto na čtvrtiny. Na jednu dejte kolečka rajčat a ozdobte ji olivami, druhou část posypte hráškem, sójou a pokapejte sójovou omáčkou, třetí čtvrtinu natřete špenátovou směsí, kterou ozdobte uvařeným vajíčkem a na poslední rozložte sterilizované houby, posypte je cibulí a na plátky nakrájeným česnekem.
Pizzu dejte péct do vyhřáté trouby. Okraje během pečení můžete potírat vodou nebo rozšlehaným vajíčkem. Před dopečením celou pizzu posypte strouhaným sýrem a ještě 5 min. pečte.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb