Jehněčí kotlety po provensálsku

Potřebujeme:

6 hrubých jehněčích kotlet, 60 g másla, hrubá sůl, pepř
Pasta: 4 stroužky česneku, 3 stonky bazalky, 0, 5 poháru olivového oleje, trocha soli

Jak na to:

Pasta: Česnek očistěte a lehce rozdrťte, dejte ho do hmoždíře s trochou soli a bazalkovým lístky (6 si nechte na ozdobení) a přidávejte olivový olej, dokud vám nevznikne krémová hmota.
Kotlety z obou stran lehce opepřete a potřete pastou. Opékejte je na grilu. Třeba je jednou obrátit.
Předehřejte mísu, položte na ni kotlety, každou ozdobte kouskem másla a lístky bazalky.

Jako přílohu podávejte 500 g vařených fazolových lusků s máslem a petrželkou.

Podobné recepty:

Hřbet s cizrnovým pyré, Pečené jehněčí kotlety, Jehněčí kotlety, Hříbkový krém s grilovanou jehněčí kotletkou a houbovými chipsy, Jehněčí kotlety na fazolkami