Perníky

Potřebujeme:

1 kg hladké mouky, 6 vajec, 400 g moučkového cukru, 250 g Palmarínu, 250 g medu, 1 perníkové koření, 2 lžičky jedlé sody, 1 vejce na potření Bílková poleva: 150 g práškového cukru, 1 bílek, 1 PL citrónové šťávy nebo rumu

Jak na to:

Všechny přísady dobře promíchejte, zakryjte a nechte stát v lednici 24 hodin.
Na pomoučněném vále vyválíme těsto na tloušťku asi 4 mm, formičkami vykrojte libovolné tvary, poklademe na plech vyložený papírem na pečení a upečte. Po upečení ihned potřeme rozšlehaným vejcem. Vychladlé ozdobte polevou. Perníčky jsou hned měkké.

Bílková poleva: prosátý cukr, bílek a citronovou šťávu (rum) vy-mícháme dohladka. Z pevnějšího papíru si udělejte kornoutek s tenkým otvorem, naplňte ho polevou a perníčky ní ozdobte.

Podobné recepty:

Bílá poleva na perníky, Perníky, Perníky, Měkké perníky, Perníčky s citronovou polevou