Mrkvový dressing

Potřebujeme:

250 g nastrouhaného TOFU, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy nebo octa, 4 lžíce oleje, 0, 5 čajové lžičky soli, 2 lžičky sójové omáčky nebo 1, 5 lžičky pasty Miso, 1, 5 dcl vody, 50 g strouhané mrkve, 2 lžičky mleté cibule

Jak na to:

Rozpalte velký hrnec (nejvhodnější je litinový), přidejte olej, na jemno nakrájenou cibuli, přikryjte pokličkou a duste na malém ohni 2-3 hod. Každých 10 min. pořádně promíchejte.
Když jsou cibule hnědé, zhoustnutí a jemné, přimíchejte máslo a sójovou omáčku. Duste dalších 10-15 min. Podávejte horké, nebo pro lepší chuť nechte odstát přes noc.

TIP: Tato přirozeně sladká, hustá hnědá omáčka se dobře hodí k TOFU na různé způsoby.
Omáčku můžete udělat do zásoby, protože její chuť se zlepšuje po několika dnech a opětovném přihřívání. Z uvedených surovin byste měli získat 3,5 šálku omáčky.

Podobné recepty:

Americký dressing, Labužnický sýrový salát s olivami a paprikou, Řecký dressing, Andaluský salát, Těstovinový salát s krabími tyčinkami