Sváteční roláda s ořechovou nádivkou

Potřebujeme:

Na piškot: 5 vajec, 1 lžíce kakaa, 120 moučkového cukru, 20 g polohrubé mouky, hladká mouka na posypání piškoty, 5 PL rybízové ​​marmelády, 2 lžíce rumu, pečící papír
Náplň I: 250 g tuku (Hera), 300 g mletých vlašských ořechů, 100 ml mléka, 150 g práškového cukru
Náplň II: 150 g ztuženého tuku, 150 g moučkového cukru, 200 g sušeného mléka
Poleva: 25 g ztuženého tuku, 50 g čokolády na vaření, 10 g rostlinného tuku, 15 g bílé čokolády

Jak na to:

Nádivka I: Rozpusťte tuk, přidejte mleté ​​ořechy, mléko, cukr, zamíchejte a směs krátce povařte. Nechte vychladnout.

Nádivka II: Utřete změklý tuk s cukrem, přisypte sušené mléko a promíchejte. Uložte do chladničky.

Těsto: Vyšlehejte žloutky s polovinou moučkového cukru za postupného přilévání 2 PL teplé vody, až vznikne hustá pěna. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh. Mouku prosátou s kakaem přidejte do žloutkové pěny a nakonec zlehka vmíchejte sníh. Plech vyložte papírem na pečení, rozetřete těsto a v středně teplé troubě pečte 4-5 min.
Piškot posypte hladkou moukou a překlopte na desku. Odstraňte papír, pokropte rumem a potřete marmeládou. Na ni rozetřete ořechovou nádivku. Mezi dvěma fóliemi rozválejte na plát druhou náplň, položte na piškot a Srolujte.
Ve vodní lázni rozpusťte ztužený tuk s čokoládou, polevou polijte roládu a nechte ztuhnout. Bílou čokoládu a tuk také rozpusťte a roládu jí ozdobte.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Ořechový cop, Bramborové rohlíky s ořechovou nádivkou, Plněné batůžky, Kuřecí roláda