Roláda s broskvemi

Potřebujeme:

Těsto: 140 g moučkového cukru, 6 vajec, 100 g polohrubé mouky, broskvový kompot
Krém: 250 g másla, 100 g cukru, 3 PL pudinkového prášku, 2, 5 dl šťávy z kompotu
Poleva: 50 g čokolády na vaření, 35 g ztuženého pokrmového tuku

Jak na to:

Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a spolu s moukou střídavě vmíchejte do žloutků. Těsto vylijte na plech vyložený mastným papírem, rovnoměrně rozetřete a upečte. Teplé těsto i s papírem vyklopte na vlhkou utěrku a sviňte do rolády. Vychladlé těsto potřete krémem, poklademe na něj broskve nakrájené na nudličky a pevně sviňte do rolády. Vrch rolády polijte čokoládovou polevou.

Krém: Do 2 dl kompotové šťávy dejte vařit cukr. Ve zbývající šťávě rozmíchejte pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Máslo vy-míchejte do pěny a postupně přidávejte do vychladlé kaše.

Poleva: Nad párou tají čokoládu na vaření, přidáme tuk a dobře vy-mícháme.

Podobné recepty:

Kuřecí maso s broskvemi, Krůtí řízky s broskvovým karamelem, Krůtí řízky s broskvovým karamelem, Krůtí řízky s broskvemi a mandlemi, Plňená roláda