Skopový guláš

6.9.2012
Potřebujeme:

½ kg předního skopového masa, olej, 2 cibule, 1 PL rajského protlaku, 1 lžička mleté ​​červené papriky, kousek feferonky, ¼ kg kořenové zeleniny a kapusty, 1 stroužek česneku, 200 g brambor, 1 červenou papriku, ¼ l zeleninového bujónu, mleté pepř, majoránka

Jak na to:

Maso omyjte, odblaníme, zbavte tuku a nakrájejte na kostky. Na oleji pod pokličkou asi 10 min. restujte nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidejte protlak a maso, směs osolte, opepřete a zakrytou ji duste ve vlastní šťávě. Během dušení občas promíchejte a podle potřeby podlijte horkým bujónem. Asi po 40 min. dušení přidejte očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, na kostičky nakrájený kapusta a brambory, prolisovaný česnek, papriku nakrájenou na nudličky, majoránku, podlijeme zbylým bujónem a duste doměkka.

Podobné recepty:

Irský skopový guláš, Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš