Perníkový beránek

Potřebujeme:

1 dl sladké smetany na šlehání, 30 g droždí, 1 lžičku amonia, 100 g moučkového cukru, 130 g másla, 2 vejce, 150 g medu, špetka soli, 1 lžička koření do perníků, 250 g polohrubé mouky, 50 g rozinek, 50 g kandovaného ovoce, 50 g sušených datlí

Jak na to:

V polovině smetany vymíchejte droždí a odložte na teplé místo. V druhé polovině rozpusťte amoniak. Máslo s cukrem vymíchejte do pěny, přimíchejte celá vejce a vymíchejte spolu se solí, perníkového koření a medem. Přilijte kvásek, smetanu s amoniakem, mouku, pokrájené ovoce a těsto dobře vypracujte. Odložte na teplé místo. Potom těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy ve tvaru beránka. Upečte v předem vyhřáté troubě na slabém plameni. Po vyklopení můžete ještě teplého beránka posypat moučkovým cukrem nebo polít polevou podle vlastní chuti a fantazie.

Podobné recepty:

Perníkový koláč, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč karamelový, Karamelový perníkový koláč