Drůbeží kapsičky s nivou a bramborovými pusinkami

17.10.2012
Potřebujeme:

600 g kuřecích prsou, 200 g nivy (jiného plísňového sýra), 60 ml oleje na pečení a na vymazání plechu, 800 g brambor, 6 PL hrubé mouky, 50 g másla, 1 vejce, 1 hlávkový salát, 1 cibuli a zelenou petrželovou nať na ozdobení, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Kuřecí prsa omyjte a tenkým nožíkem do nich nařežte kapsu. Sýr nakrájejte na hrubší nudličky, kterými kapsičky naplňte a okraje sklepní tloučkem. Osolte, opepřete, potřete olejem a poklademe na vymaštěný plech. Vložte do trouby předehřáté na 170 ° C a upečte doměkka (asi 10 min.).
Mezitím si připravte bramborové pusinky: Oloupané brambory nakrájejte na menší kousky a uvařte doměkka. Ještě teplé brambory na jemno rozmačkejte, osolte, přidejte máslo, posypte moukou a vařečkou dobře vypracujte hladkou hmotu.
Pomocí cukrářského sáčku s velkou hvězdicovou koncovkou nastříkejte na plech bramborové pusinky. Potřete je rozšlehaným vejcem a v silně předehřáté troubě prudce upečte dozlatova.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka, mírně osolte a nechte zakrytou na talířku odležet. Hlávkový salát rozeberte na listy, opláchněte a nechte okapat.
Na talíře rozdělte bramborové pusinky, listy salátu a na ně položte drůbeží kapsičky. Maso přelijte výpekem, ozdobte kolečky cibule a zelenou petrželkou.

Podobné recepty:

Kuřecí kapsičky, Kuřecí kapsičky se sýrovou náplní, Kuřeci s nivou, Venušina roláda, Venušina roláda