Chřest se šunkou

Potřebujeme:

16 mladých výhonků chřestu, 4 velké, silnější plátky šunky, 1 rajče, několik salátových listů, petrželka, máslo, sůl
Šlehačková majonéza: 1 žloutek, 1 lžičku hořčice, 250 dcl oleje, 125 dcl šlehačky

Jak na to:

Chřest oloupejte a vařte 20 min. v osolené vodě. Opatrně vyjměte a nechte vychladnout. Salátové listy omyjte a osušte. Rajče pokrájejte na kolečka a osolte. polovinu petrželky posekejte.
Podnos obložte listy salátu, chřest rozdělte na 4 porce. Dolní konce obtočte plátky šunky, ozdobte kolečky rajčata a petrželkou.
Podávejte studené, zvlášť podávejte majonézu a máslo, které ochuťte solí.

Šlehačková majonéza: Ze žloutků, hořčice a oleje připravte majonézu. přidejte vyšlehanou šlehačku.

Podobné recepty:

Chřest s vařenou šunkou a petrželkou, Chřest se šunkou a sýrem, Chřestový salát se šunkou, vejcem a rajčaty, Chřest s omáčkou, Milánský chřest