Vepřové medailonky se zeleninou

Potřebujeme:

½ kg vepřové panenky, 100 g tenkých plátků anglické slaniny, 450 g posekaných sterilizovaných rajčat, 1 cibule, 4 rajčata, 1 žlutou papriku, 1 červenou papriku, 1 malý lilek, 1 menší cuketu, 2 zelené cibulky, 2 stroužky česneku, olivový olej , rozmarýn, utlučený pepř, sůl

Jak na to:

Omyté a osušené maso nakrájejte na silnější plátky, posolte, opepřete, obalte plátky anglické slaniny, které přichyťte párátky. Na oleji opečte po 5 min z obou stran, vyberte a odložte do tepla. Do výpeku dejte nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidejte rajčata, papriku, lilek a na kostičky nakrájenou cuketu, mladé cibulky nakrájené na kolečka a posekaný rozmarýn. Krátce osmahneme, pak přidejte prolisovaný česnek, sterilizované rajčata, osolte, opepřete a při mírné teplotě duste asi 15 min. Medailonky podávejte na zelenině.

Podobné recepty:

Vepřové medailonky s ovocem, Telecí medailonky se salátem, Vepřové medailonky plněné olivami se smetanovou omáčkou, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Fitness mix s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou