Kuře s pelyňkem dračí

Potřebujeme:

1 PL oleje, 1 PL másla, cibule, mrkev, 1 sklenička koňaku, 1 sklenička bílého vína, 1 žloutek, 1 dl smetany, pelyněk dračí, pepř, sůl

Jak na to:

Na směsi oleje a másla duste cibuli pokrájenou na tenké plátky a na kolečka pokrájenou mrkev. Přidejte pokrájené kuře a dobře zahřejte. Tehdy polijte koňakem, zapalte a nechte vyhořet. Podlijte skleničkou bílého vína, okořeňte sekanou pelyňkem dračí, solí a mletým pepřem a duste pod pokličkou na měkko. Když změkne, vyberte kuře na mísu, do šťávy přidejte žloutky a smetanu a nalijte na kuře.

Podobné recepty:

skopová polévka s pelyňkem dračí , Pelyňková omáčka, Anglická omáčka, Pálivá cibulová omáčka, Kečup (kořeněné omáčky z rajčat)