Italská zmrzlina

28.8.2012
Potřebujeme:

3 žloutky, 1 vejce, ¼ l mléka, ¼ l smetany ke šlehání, 1 lžičku maizeny, ¼ l ovocné dřeně, 125 g cukru, balíček vanilkového cukru, 1 ztužovač šlehačky

Jak na to:

Na pánvi vyšlehejte žloutky, vejce, cukr, mléko, ovocnou dřeň a maizenu. Na mírném ohni za stálého míchání přiveďte k varu, hned odstavte a za stálého míchání nechte vychladnout. Šlehačku vyšleháme do tuha se ztužovačem a vanilkovým cukrem a opatrně zamíchejte do studeného ovocného krému. Naplňte do vhodných formiček a dejte zmrazit do mrazničky. Během první hodiny ještě dvakrát promíchejte.

Podobné recepty:

Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Zmrzlina smetanovo ovocná, Kačer koktejl, Smažená zmrzlina na jahodovém kapučíne, Jahodová zmrzlina s mascarpone