Kachní prsa s bramborovými plackami

Potřebujeme:

2 kachní prsa, ¾ kg brambor, 1 vejce, 1 žloutek, ¾ kg brokolice, 2 cibule - šalotky, 1 PL oleje, trochu čerstvé majoránky, 400 ml kuřecího vývaru, 2 PL brusinek, 4 PL másla, šťáva a tenké plátky pomeranče, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř dle chuti

Jak na to:

Uvařené brambory prolisujte. Po vychladnutí je promíchejte s vejcem, žloutkem, ochuťte solí, pepřem a muškátem. Vytvořte placky. Brokolici rozdělte na růžičky. Kachna prsa ze strany kůže křížem nařežte a opepřete. Maso opečte na oleji z obou stran (Nejprve na straně s kůží). Osolte a uložte do tepla.
Oloupané šalotky na jemno nakrájejte a poduste na vypečenou tuku přidejte majoránku a zalijte kuřecím vývarem. Vařte asi 2 min. Omáčku ochuťte brusinkami, solí a pepřem.
Brokolici vařte v osolené vodě 6 min. Bramborové placky opečte na 2 PL másla. Další 2 PL másla a pomerančovou šťávu ohřejte, přidejte nastrouhanou kůru a směsí uvařenou brokolici pokapejte.
Na talíř položte maso, polijte omáčkou, obložte brokolicí a podávejte s bramborovými plackami.

Podobné recepty:

Grilované kachní prsa, Kachní prsa grilované, Kachní prsa se zelím, Kachní prsa na grilu, Medové kachní prsa