Květ lásky

15.10.2012
Potřebujeme:

1 kg jablek (nejvhodnější je odrůda Rubín), 125 g moučkového cukru, 6 PL minerální vody, 5 PL citronové šťávy, 8 PL kalvados, 75 g zakysané smetany, 100 g čokolády na vaření, 3 PL pomerančového sirupu

Jak na to:

Z jablek odeberte jedno. Umyjte ho, očistěte a nakrájejte na plátky. Poduste na malé pánvi asi 1 min. se zbytkem cukru, klavadosu a citronové šťávy. Potom plátky vyjměte a nechte vychladnout. Do omáčky přidejte pomerančový sirup.
Ostatní jablka oloupejte, rozkrojte, odstraňte jádřince a nakrájejte na malé kousky. Spolu s 75 g cukru, minerálkou, 3 PL citronové šťávy a 3 PL kalvados poduste v hrnci s pokličkou asi 15 min. Potom hrnec odkryjte a intenzivně vařte asi 5 min. Kousky jablek rozmixujte ručním mixérem a smíchejte se slaninou. Krém přikryjte a dejte na 2 hod. do mrazničky. Po první hodině promíchejte vidličkou.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vylijte do mikrotenového sáčku s dírkou v rohu. Na připravené talířky nakreslete čokoládové květy.
8 kopečků krému z mrazničky poklademe na čokoládové květiny a ozdobte plátky jablka. Pokapejte kalvadosovou omáčkou a servírujte.

Podobné recepty:

Amorova polévka lásky, Čajová směs na vypocení (proti nachlazení), Kakaový likér, Koláč z lásky, Vegetariánská rybí polévka