Omáčka z kaparů

12.9.2012
Potřebujeme:

Omáčka:, 3 PL másla (margarínu), 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, 30 g kaparů, 1 žloutek, 5 PL mléka, 1/2 l masového vývaru, citronová šťáva, mletý pepř, sůl

Jak na to:

V hrnci zalijte máslo, zaprášíme moukou, zapražte a za stálého míchání vlijte vývar a 200 ml mléka. Omáčku nechte asi 5 min. bublat na mírném ohni.
Kapary slijte a nechte okapat. 5 PL mléka promíchejte se žloutkem a vmíchejte do omáčky, pozor, už nevařte. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou, vmíchejte kapary.

Podobné recepty:

Kaparová omáčka, Omáčka z kaparů, Čaj na vzbuzení chuti k jídlu, Omáčka Tapenade, Sardelová omáčka