Pařížský čokoládový dort

17.9.2012
Potřebujeme:

5 vajec, pár kapek citrónové šťávy, 5 PL moučkového cukru, 4 PL polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa
Náplň: 3-4 PL zavařeniny, nejlépe džem s kousky ovoce nebo s odkapání drobným ovocem z kompotu, 2 PL rumu nebo koňaku, 1 šlehačka, 100 g čokolády na vaření, trocha nastrouhané hořké čokolády na ozdobu

Jak na to:

Bílka s pár Kapkami citronové šťávy vyšlehejte na sníh a postupně do ní přišlehávejte moučkový cukr. Když je už masa tuhá, po jednom do ní zašleháme žloutky, kakao a nakonec prosátou mouku smíchánou s práškem do pečiva. Dortovou formu s odnímatelným dnem vymasťte, vysypte polohrubé mouky, nalijte do ní těsto tak, aby uprostřed byla prohlubeň a okraje trochu zvýšené. Během pečení se korpus vyrovná. Dejte pečte do Předehřáte trouby Nejprve při vyšší teplotě, pak teplotu snižte. Když se okraje začne oddělovat, korpus je upečený.
Vychladly korpus uprostřed prořízněte, potřeme zavařeninou rozmíchanou s rumem nebe s koňakem a spojte. Čokoládovou Smetanu vyšleháme na hustý krém, ozdobu naneste na vrch a boky dortu a dejte do lednice ztuhnout. Pak jemně posypte strouhánou čokoládou a podávejte.
Den předem dejte vařit šlehačku s čokoládou polámanou na kousky, míchejte po bod varu a hned odstavte. Přikryjte a nechte v chladu do druhého dne.

Podobné recepty:

Čokoládový dort s pařížským krémem, Žvýkačkový dort, Lehký pařížský dort, Čokoládový vánoční dort, Jablečný nepečený dezert