Kuřecí salát se žampiony

Potřebujeme:

2 kuřecí stehna, 100 g žampionů, 40 g másla, čtvrtka celeru, 1 kyselá okurka, 2 PL majonézy, křen, worcester, 200 ml drůbežího vývaru, na hrot nože práškového cukru
Na ozdobení: hlávkový salát, olej, 1 PL citronové šťávy, trochu moučkového cukru, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Očištěné a osolené kuřecí stehna prudce opečte na másle, přikryjte a duste za občasného polévání drůbežím vývarem asi 30 min.
Mezitím žampiony očistěte a nakrájejte na lístky, celer nastrouhejte a okurku nakrájejte na kolečka. Udušené stehna nechte vychladnout, vykostíme a maso nakrájíme na hrubší nudličky. Do zbytku tuku a drůbežího vývaru přidejte zbytek másla, poduste na něm nakrájené žampiony. Vyberte je do mísy, osolte a nechte vychladnout. Potom k nim přidejte nakrájené maso, celer, okurku, majonézu, ve které jste rozmíchali nastrouhaný křen a worcesterem. Dobře promíchejte, trochu osolte, oslaďte a nechte odpočívat na chladném místě asi 30 min.
Hlávkový salát omyjte, ochuťte zálivkou připravenou z oleje, citronové šťávy, soli, z mletého bílého pepře a cukru, urovnejte ho na mísu a zakryjte připraveným drůbežím salátem. Podávejte s topinkami natřenými máslem a s bílým vínem.

Podobné recepty:

Kuřecí játra se žampiony, Hlávkový salát se žampióny, Kuřecí salát se žampiony, Kuřecí soté na curry, Kuřecí prsíčka s mangem