Francouzské brambory

Potřebujeme:

¾ kg brambor, 200 g šunkového salámu (uzené salámy nebo měkké klobásy), 200 ml zakysané smetany, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, 4 natvrdo uvařená vejce, tuk na vymazání mísy, 1 PL nadrobno nasekané zelené petrželky, mletý pepř , sůl

Jak na to:

Omyté brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nakrájejte na kolečka. Natvrdo uvařená vejce očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Sýr nastrouhejte a šunku nakrájejte na malé kostičky. Do vymaštěné ohnivzdorné mísy napěchujeme vrstvy brambor, uvařených vajec, salámy a nastrouhaného sýra, přičemž každou vrstvu vždy opepřete a posypte petrželkou. Vše zalijte vejci rozšlehanými s kysanou smetanou, dejte do vyhřáté trouby a pečte 25 - 30 min.

Podobné recepty:

Francouzské brambory, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory