Letní salát

Potřebujeme:

1 hlávka kadeřavého salátu, 1 středně velká konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 6 nepříliš zralých rajčat, 1 šálek vařených fazolových lusků, 3 vejce uvařená natvrdo, 80 g černých oliv, 12 sardelových řezů v oleji, 3 větvičky čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 2 zelené cibulové natě, 2 PL citronové šťávy nebo vinného octa, 6 PL olivového oleje, sůl, pepř

Jak na to:

Rajčata i uvařená vejce pokrájejte na čtvrtky. Salát očistěte, omyjte a nechte okapat. Bazalku, česnek a cibulové výhonky posekejte.
Okapaný a rozmačkáme tuňák dejte do mísy, přidejte čtvrtky rajčat, olivy, sardelové řezy, bylinky a nasekaný česnek. Citrónovou šťávu pozorně vmíchejte do salátu, přidejte olej, ochuťte a nechte dobře odstát.
Salát upravte do misky a ozdobte pokrájenými vejci.

Podobné recepty:

Letní ultra-rychlý salátek, Letní salát s fitness cihlou, Letní zeleninový salát, Zeleninový salát s těstovinami, Letní salát s jogurtovou zálivkou