Smažený zeleninový řízek

Potřebujeme:

150 g květáku, 150 g mrkve, 150 g kapusty, 20 g hladké mouky, 150 g hrášku, 2 vejce, 100 g strouhanky, sůl, pepř, 1 vejce, 5 dcl mléka, 50 g hladké mouky a 100 g strouhanky na obalování

Jak na to:

Zeleninu očistěte a uvařte vcelku v osolené vodě. Částečně uvařenou vyjměte a semelte (kromě hrášku). Přidejte vejce, sůl, pepř, mouku a strouhanku a vše promíchejte. Ze směsi formujte obdélníkové řízky, ty obalte v trojobalu a smažte z obou stran.

Podobné recepty:

Hovězí řízek Dubarry, Netradiční smažený hermelín, Smažený hrášek (do polévky) , Smažený chřest s rajčaty, Balíčky s kuřecím masem, žampiony a nivou