Zapečený ovčí sýr

Potřebujeme:

6 vajec, ½ kg ovčího sýra, ¼ l mléka, 60 g másla, máslo na potření a vymazání formy, ½ kg listového těsta (polotovar), 80 g hladké mouky, na hrot nože mletého bílého pepře, ½ lžičky soli

Jak na to:

Listové těsto nechte trochu změknout. Čerstvý ovčí sýr pomačkejte. Na pánvi rozpustíte máslo, přimíchejte mouku, přilijte mléko a za občasného úhrnný sortiment povařte asi 5 min. Potom omáčku trochu osolte, opepřete a za občasného promíchání ji nechte vychladnout. Nakonec do vychladlé omáčky zamíchejte vejce a mačkaný ovčí sýr. Listové těsto rozválíme na 6 kruhů velkých jako dortová forma a všechny na vrchní straně potřete máslem. I formu s odnímatelným dnem vymazali máslem, uložte do ní jeden kruh těsta, natřete ho tenkou vrstvou sýra, přikryjte dalším kruhem a znovu rozložte vrstvu sýra. Postup opakujeme, dokud všechny kruhy cesta neuložíte do formy. Nakonec přiložte poslední kruh těsta a pečte v mírně vyhřáté troubě asi 1 hod.. Po upečení formu otevřete, pokrm vyberte a nakrájejte na řezy jako dort.

Podobné recepty:

Zapečený ovčí sýr, Zapečený ovčí sýr, Zapečený ovčí sýr, Uzený sýr s rucolou, Řecký salát