Hovězí játra nakyselo

26.9.2012
Potřebujeme:

1 kg odleženého hovězího masa (z plece), mletý pepř, sůl
Marináda: 2 středně velké cibule, 1 velká mrkev, 2 prolisovaný stroužky česneku, 8 rozmačkaných zrnek pepře, 2 hřebíčky, 1vetvička tymiánu, 1 malý bobkový list , 300 ml červeného vinného octa, 300 ml červeného vína nebo vody
Základ na omáčku: ½ telecí nožičky, 1 PL oleje, 1 PL rajského protlaku, ½ lžičky cukru

Jak na to:

Hovězí maso vložte do větší mísy. Přidejte očištěním, nakrájených cibuli a mrkev. Přidejte česnek a všechny ostatní přísady do marinády. Přilijte ocet a víno nebe vodu. Maso by melo být téměř zalité. Mísu přikryjte Průhlednou fólií, odložte do ledničky a marinujte asi 24 hodin.
Telecí koleno ponořte na 24 hodin do studené vody. Vodu vícekrát vyměňte.
Maso z marinády vyjměte, dejte ho okapat a osušit.
Marinádu propasírujte přes síto do mísy. Zeleninu, koření a bylinky dejte okapat. Maso potřete solí a pepřem. V hrnci rozpalte tuk, vložte do ní maso a za stálého obracení opékejte dohněda.

Podobné recepty:

Arabské hovězí játra, Jednoduchá kuřecí játra, Husí játra, Hovězí na maďarský způsob, Kachní játra s jablky