Kapr na bylinkách

26.9.2012
Potřebujeme:

1 kapr, 4 PL sekaných bylinek (pažitka, petrželka, bazalka), 1 kg brambor, 1 cibule, 4 PL oleje, šťávu z ½ citronu, pepř, sůl

Jak na to:

Kapra vy-pitvejte ostrým nožem rozřízněte břišní stranu od ocasu k hlavě. Vyberte vnitřnosti a odstraňte žluč. Hlavu odřízněte nožem nebo za pomoci nůžek na drůbež. Kapra opláchněte, osušte a nakrájejte na porce - podkovy.
Na pánvi rozehřejte polovinu oleje a osolené podkovy na něm z obou stran opečte. Pak je vložte do pekáče, posypte polovinu bylinek, trochu podlijeme vodou a v předehřáté troubě při mírné teplotě pečte asi 20 min.
Cibuli nakrájejte na kolečka, brambory omyjte a uvařte v osolené vodě. Prudce zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na kolečka a opečte na zbylém rozehřátém oleji. Brambory vyjměte a na pánvi opečte kolečka cibule.
Porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a posypte zbylými bylinkami. Podávejte s opečenými bramborami a cibulí.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Pečený obložený kapr