Rybízový koláč babičky

26.9.2012
Potřebujeme:

Těsto: 140 g moučkového cukru, 140 g másla, 5 žloutků, ¼ kg polohrubé mouky, 150 g mletých ořechů, ½ kypřícího prášku do pečiva
Náplň: 100 g práškového cukru, 5 bílků, 50 g krystalového cukru, voda

Jak na to:

Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a se žloutky. Postupně k němu přidávejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a mleté ​​ořechy. Připravené těsto nechte 20 min. odstát a potom ho rozetřete na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečte ve vyhřáté troubě s teplotou 180 ° C. Na vychladlý koláč navrstvěte sněhovou nádivku a posypte rybízem.

Náplň: Práškový cukr zalijte stejným objemem vody a uvaříme sirup. Z bílků a krystalového cukru vyšlehejte tuhý sníh a pomalu do něj zašleháme horký sirup. Zlehka promíchejte.

Podobné recepty:

Koláč líné ženy, Rybízový koláč, Měkký koláč, Koláč pro líné hospodyňky, Jablkový koláč