Hovězí maso na jehle

Potřebujeme:

800 g hovězí svíčkové, 1 červená a 1 zelená paprika, 1 hřebíček, ½ lžičky kmínu, ½ lžičky kari koření, trocha hrubé soli, 1 stroužek česneku, 12 zrnek pepře, 1 PL olivového oleje
Omáčka: 750 g zralých rajčat, 2 cibule, 1 stroužek česneku, ½ sklenice olivového oleje, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř

Jak na to:

Papriku omyjte, osušte, odstraňte zrníčka a nakrájejte na stejné kousky. Stroužek česneku očistěte a rozetřete se solí. Kmín, hřebíček a pepř dejte do hmoždíře a utlučte. Pomalu přilévejte olej, až vznikne pasta. Pak přimíchejte kari.
Maso nařežte na větší plátky a potřete připravenou pastou. Napíchněte je na jehly střídavě s paprikami.

Omáčka: Cibuli očistěte a posekejte, rajčata spařte, oloupejte a zbavte zrníček. Cibuli, rajčata a očištěný česnek dejte d mixéru. Přidejte citronovou šťávu a olej. Mixujte, dokud nevznikne pyré. Ochuťte a nechte 5 minut vařit.

Jehly grilujte při vysoké teplotě, nejlépe na dřevěném uhlí nebo v grilu. Podávejte horké, zalité omáčkou.

Podobné recepty:

Jehněčí na jehle, Hovězí polévka s těstovinami, Hovězí maso na celer, Hovězí maso Stroganov, Hovězí polévka s masem