Košíčky plněné jaterním krémem

Potřebujeme:

14 PL hladké mouky, 150 g tuku, 2 žloutky, ½ lžičky kypřícího prášku, sůl
Jaterní krém: 300 g drůbežích jater, 4 PL másla, cibule, ½ lžičky citronové šťávy, ½ lžičky tymiánu, 4 cl portského, 2 větší cihličky sýra lučina, 1 lžičku citronové šťávy, ½ lžičky mletého pepře, sůl

Jak na to:

Mouku se solí a kypřícím práškem prosejte, přidejte žloutky, tuk a vy-míchejte hladké těsto. Odložte na 30 min. do chladu.
Pak ho prohněťte, vyválejte, vykrojte kolečka, kterými vystelte pomoučněný formičky na košíčky. Pečte 20-25 min. při 180 ° C. Vyklopte, vychladlé naplňte jaterním krémem a odložte na 30 min. do chladničky. Ihned podávejte.

Játrový krém: Játra omyjte, odstraňte tuk, šlachy a žilky, orestujte na másle. Přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, tymián, portské a duste 5-7 min. Rozmixujte, propasírujte přes jemné sítko. Zapracujte vymíchání sýr. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Podobné recepty:

Plněné ořechové košíčky, Linecké pudinkové těsto, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Ovocné košíčky s ricottou krémem, Plněné košíčky