Vaječné kari

Potřebujeme:

4 vejce, 1 cibule, 1-2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 4 rajčata, 2 lžíce kečupu nebo rajského protlaku, šťáva z ½ citrónu, 2 PL na jemno posekané pažitky, kari koření, sůl

Jak na to:

Vejce uvařte natvrdo.
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek, přidejte kari koření, mouku a krátce osmahneme. Přidejte na malé kousky pokrájená rajčata, kečup (přetlak), vodu podle potřeby a míchejte, až vznikne hustá omáčka. Vařte asi 5 min. Osolte, dochuťte citronovou šťávou. Do omáčky vložte na čtvrtky pokrájené vejce a ještě krátce prohřejte. Před podáváním vmíchejte pažitku.

Podobné recepty:

Vepřové soté s ovocem, Vaječné smaženky s okurkou a hořčicí, Kari rýže, Rýže na kari, Yellow kari omáčka