Vepřové nebo hovězí ledvinky na cibulce

26.9.2012
Potřebujeme:

hovězí ledvinka nebo (2 - 3 vepřové), ocet, cibule, pepř, sůl

Jak na to:

Ledvinky rozřízněte a vymyjte, odstraňte močové kanálky. Oberte je z tuku. Do většího hrnce dejte do poloviny vody a asi 2 lžíce octa. Vhoďte ledvinky a přiveďte do pomalého varu. Pokud ledvinky zapáchají, tento proces krátkým povařením ještě 1-2 krát zopakujte pokaždé v nové vodě. Ocet už přidávejte podle uvážení. Spařené ledvinky vyjměte a nakrájejte na plátky.
Mezitím si na oleji nebo jiném tuku zpěňte cibulku a přidejte ledvinky. Okořeňte pepřem. Po krátkém orestovanou podlijte vodou nebo vývarem a dusíme cca 20 - 30 min. Osolte až nakonec.
Podávejte s rýží, jáhly ale také s bramborem nebo těstovinami.

TIP: Pozor, ledvinky uvolňují mnoho látek a voda silně pění, proto raději použijte větší hrnec.

Podobné recepty:

Telecí ledvinky po boloňsku , Hovězí maso na celer, Lovecký jagárek ze srnce, Pivovarnické závitky, Moskevský rasolnik