Sedmihradské maso na divoko

Potřebujeme:

1 kg hovězí kýty, 3-4 cibule, 3 mrkve, 1 petržel, ocet, 2 PL mouky, hořčice, 1 lžičku celého pepře, 1 bobkový list, sůl

Jak na to:

Maso dejte vařit s takovým množstvím vody, aby maso bylo zakryté. Když vře, pěnu vždy posbírejte. Přidejte cibuli pokrájenou na kolečka, nadrobno pokrájenou mrkev a petržel, sůl, bobkový list a pepř. Zakryté vařte na měkko na mírném ohni. Po složení z ohně ochuťte octem. V tomto odvaru (líbí) nechte maso odležet nejméně 3 dny. Před konzumací zahřejte a maso pokrájejte.
Mezitím zeleninu vyberte, s trochou cukru osmahneme pěkně do hněda a po naředění s odvarem protlačte. Z mouky připravte hnědou jíšku, kterou rozřeďte se zeleninou; ochuťte hořčicí a solí a znovu s masem převařte. Před servírováním můžete k masu přidat i smetanu.

Podobné recepty:

Vepřové na divoko, Sedmihradské zelí, Marináda na divoko, Marináda na divoko, Sedmihradské vrstvené zelí