Putencurry india

26.9.2012
Potřebujeme:

krůtí maso, paprika, bambusové výhonky, mražený hrášek, pomerančová šťáva, solené burské oříšky, zakysaná smetana, koriandr, sůl, pepř, olej, škrobová moučka, rýže jako příloha

Jak na to:

Z kukuřičné, pšeničné nebo jiné mouky a vody se udělá směs, která se vyválí do ploché formy. Těsto se položí na kulatou desku nad oheň.

Podobné tomuto chlebu jsou i Paratha, Puris a Nan.
Paratha skládá z celozrnné mouky, vody a ghee. Chléb se peče na pánvi a může se plnit nejrůznějšími nádivkami.
Do Puris se přidá kromě vody a mouky i sůl a máslo. Těsto se peče na rozpáleném oleji, čímž se nafoukne.
Nan je chléb z kynutého těsta, který se peče hlavně v oblastech muslimského náboženství.

Podobné recepty:

Kuře á la india