Uzené s kysaným zelím

2.10.2012
Potřebujeme:

1 kg uzeného masa, 1 cibule, olej, 70 g rajského protlaku, ½ kg kysaného zelí, ½ kg brambor, 300 ml zakysané smetany, 1 vejce, 2 stroužky česneku, pohmožděnýma kmín, majoránka, 100 g tvrdého sýra, 2 PL hrubé mouky , 1 lžička mleté ​​červené papriky, pepř, sůl

Jak na to:

Maso omyjte a nakrájejte na plátky. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidejte rajčatový protlak, promíchejte a několik minut duste. Potom přidejte zelí, zalijte 100 ml smetany rozšlehaným s trochou vody a krátce povařte. K nahrubo nastrouhaným bramborem přidejte vejce, prolisovaný česnek, kmín, pepř, sůl, majoránku, nastrouhaný sýr, mouku a smíchejte. Do pekáče rovnoměrně rozložte dušenou zelí, obložte ji uzeným masem potřeným bramborovým těstem a zalijte zbylou smetanou rozšlehanou s mletou červenou paprikou, trochou vody a soli. Vložte do trouby vyhřáté na 180 ° C a pečeme asi 30 min.

Podobné recepty:

Bůčková roláda s kysaným zelím, Kuře na způsob kachny, Brambory se zelím, Střapaté bramborové kuličky, Masové kuličky s kysaným zelím