Celerový dressing

Potřebujeme:

100 g celeru, 1 menší jablko, 100 g másla, sůl, mletý bílý pepř, špetka mletého koriandru, špetka skořice, špetka estragonu, špetka muškátového oříšku, šťáva z ½ citrónu, 300 ml zeleninového vývaru, 1 PL zakysané smetany, 1 PL medu , 2 - 3 PL plnotučné hořčice, snítka estragonu na ozdobu

Jak na to:

Na 10 g másla poduste celer nakrájený na kostičky a dužinu z jablka. Ochuťte kořením, zalijte citrónovou šťávou, vývarem a povařte 10 - 15 min. Přidejte smetanu a rozmixujte. Ještě jednou vylijte do hrnce, dochuťte medem, solí, pepřem a povařte. Na závěr metličkou zapracujte do omáčky hořčici a po vločkách studené máslo.
Dressing je vhodný k rybám a pokrmům z krůtího či kuřecího masa.

Podobné recepty:

Americký dressing, Labužnický sýrový salát s olivami a paprikou, Řecký dressing, Andaluský salát, Těstovinový salát s krabími tyčinkami