Osvěžující tvarohovo - ananasový zákusek

2.10.2012
Potřebujeme:

Těsto:, 5 vajec, ¼ kg krystalového cukru, 100 ml oleje, 100 ml vody, ¼ kg polohrubé mouky, 1 kypřící prášek
Ananasová želatina: 1 větší konzerva ananasu, 100 g krystalového cukru, šťáva z 1 citronu, 2 balíčky zlatého klasu
Tvarohový krém: ½ kg tvarohu, 2 balíčky vanilkového cukru, 100 g krystalového cukru, 1 zakysaná smetana, 100 ml mléka, 1 balíček mleté ​​želatiny

Jak na to:

Těsto: Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Postupně přidejte žloutky, olej, vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto vylijte na plech vyložený papírem na pečení a upečte.

Ananasová želatina: kompotové šťávy slijte a doplňte vodou přibližně do 750 ml. Vmíchejte Zlaté klasy, oslaďte a ochuťte citronovou šťávou. Za stálého míchání uvařte hustou kaši, kterou nechte mírně vychladnout.
Na vychladlé těsto poklademe pokrájený ananas, který zalijte vlažnou ananasovou želatinou. Nechte ztuhnout.

Tvarohový krém: Tvaroh s kysanou smetanou, vanilkovým a krystalovým cukrem dobře vymícháme (nebo rozmixujte).
Želatinu vsypte do mléka a nechte nabobtnat (5 - 10 min.). Ve vodní lázni (max. 60 ° C) ji zahřívejte až do úplného rozpuštění. Odstavte, přidejte 1/3 tvarohového krému, krátce prohřejte a smíchejte se zbytkem krému. Směs natřete na ananasovou vrstvu.
Zákusek nechte ztuhnout na chladném místě, pak krájejte na řezy.

Podobné recepty:

Osvěžující želatinová málo-kalorická dobrota, Tvarohovo-želatinový zákusek, Dýňový ( tykvový) kompot, Ananasový koláč, Osvěžující zákusek