Kuřecí doutníky

2.10.2012
Potřebujeme:

1 balení listového těsta, 3 PL olivového oleje, petrželka
Náplň: 350 g čerstvě rozemletého kuřecího masa, 1 vejce, 2 PL rozinek, 1 PL olivového oleje, 1 lžičku mletého zázvoru, 1 lžičku mleté ​​skořice, 1 malou cibuli, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Náplň: Všechny suroviny do nádivky (kromě cibule a oleje) smíchejte. Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli do sklovitá. Po vychladnutí přidejte do pánve směs na nádivku.
Po otevření balíčku těsto přikryjte vlhkou utěrkou a pracujte rychle, neboť těsto na vzduchu rychle zasychá. Těsto rozložte a pokrájejte na kusy o rozměrech 10x25 cm (4x10 proužků). Vezměte 1 proužek těsta (ostatní zakryjte), potřete ho olivovým olejem a položte na něj malou lžičku nádivky asi 1 cm od konce proužku. Těsto zabalte tak, že dlouhé strany ohněte v délce asi 5 cm dovnitř a cestovní proužek srolujte ve směru jeho do tvaru doutníku. Poklademe je na vymazaný plech a potřete olivovým olejem. Doutníky pečte v troubě předehřáté na 180 ° C asi 20-25 min., Dokud je povrch nebude zlatavý - tehdy jsou pěkně křupavé.

TIP: Křupavé závitky můžete podávat jako samostatnou pochoutku nebo v kombinaci se zeleninovým salátem jako hlavní chod.

Podobné recepty:

Čokoládové doutníky - nepečené, Medové doutníky, Kuřecí špíz, Grilovaná kuřecí stehna, Dušené kuřecí řízky s cibulí