Kardinálův koláč

2.10.2012
Potřebujeme:

50 g polohrubé mouky, 1 PL kypřícího prášku, 10 vajec, 290 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr na posypání
Náplň: ½ l smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 4-5 PL švestkových povidel

Jak na to:

2 vejce, 8 žloutků, 80 g krystalového a vanilkový cukr vyšleháme do husté pěny. Pak jemně zapracujte mouku s kypřícím práškem.
Z 8 bílků a ze zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.
Plech vyložte papírem na pečení a cukrářským sáčkem něj vedle sebe střídavě vytlačujte pásy těsta a sněhu. Plech vložte do předehřáté trouby.

Upečený vychladlý plát rozřízněte na dvě poloviny. Jednu natřete švestkovými povidly a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjte druhou polovinou plátu a posypte moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardináluv koláč