Jednoduchý jahodový dort

2.10.2012
Potřebujeme:

Korpus: 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g měkkého másla (Hera), 3 vejce
Pudinkový krém: 2 PL cukru, 1 puding s vanilkovou příchutí, 400 ml mléka
Náplň: ½ kg jahod, 2 balíčky dortového želé, ½ l vody, 3 PL cukru

Jak na to:

Do mísy dejte všechny suroviny na korpus a elektrickým šlehačem zpracujte na těsto nejprve krátce na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni 2 min. Těsto dejte do vymazané a moukou vysypané dortové formy (prům. 26 cm). Dejte péct do elektrické trouby předehřáté na 180 ° C. (Horkovzdušná trouba 160 ° C).
Korpus nechte vychladnout. Nožem uvolněte okraj formy a korpus přeložte na servírovací talíř. Kolem korpusu upevněte očištěný okraj dortové formy.

Puding uvařte podle návodu, jen v 400 ml mléka s 2 PL cukru. Uvařený pudink nechte 15 min. chladnout a jím pak polijte korpus. Nechte úplně vychladnout.
Jahody nakrájejte na silnější podélné plátky a poklademe je od středu dortu (vytvořte jakési kruhy z jahod). Dortové želé připravte s vodou a cukrem podle návodu na obalu. Polijte jím jahody a nechte ztuhnout. Po úplném ztuhnutí uvolněte nožem okraj formy a sejměte ho z dortu.

TIP: Do těsta na korpus můžete přidat trochu nadrobno nasekaných mandlí. Dort můžete také podle chuti posypat mandlovými lupínky nebo hoblinkami z čokolády.

Podobné recepty:

Jahodový dort, Jednoduchý Pavlův dort, Růžový dort, Jahodový dort, Jahodový dort se šlehačkou