Široké nudle s rokfórem

Potřebujeme:

400 g žlutých a 400 g zelených širokých nudlí, 400 g rokfóru (nebo jiný sýr s modrou plísní), 400 ml zeleninového bujónu, 200 ml smetany ke šlehání, 2 PL pšeničné mouky, 100 ml suchého bílého vína, trochu cukru, čerstvě mletý bílé koření, 6 PL sekaných vlašských ořechů, voda, sůl

Jak na to:

Nudle, každý druh zvlášť, uvaříme v hrnci v osolené vodě, na mírném plameni podle návodu na obalu. Uvařené nudle slijte do síta, propláchněte horkou vodou a nechte okapat.
Sýr nahrubo rozmačkejte. V hrnci zahřejte bujón, přidejte sýr a za stálého míchání ho v něm rozpustí. Nakonec přidejte smetanu.
Mouku smíchejte s vínem, přidejte do bujónu ze sýrem a smetanou a za stálého míchání přiveďte k varu. Omáčku vařte na mírném plameni asi 5 min., Osolte, přidejte trochu cukru a mletý bílý pepř.
Nudle posypte vlašskými ořechy a polijte omáčkou.

Podobné recepty:

Široké nudle se zelím, Nudle na provensálsky způsob, Makové nudle, Nudle mlaskala, Fridátové nudle