Fritované vejce

Potřebujeme:

9 vajec, 1 malá cibule, 5 kousků kopru, ½ jablka, 50 g sterilovaných okurek, 75 g jogurtového dresinku, 150 g bílého jogurtu, 1-2 PL nálevu z okurek, mletý bílý pepř, olej na fritování, 30 g hladké mouky, 50 g strouhanky, sůl

Jak na to:

8 vajec uvařte natvrdo, oloupejte. Kopr umyjte a 2 natě odložte na ozdobení. Zbylý kopr a cibuli posekejte nadrobno. Sterilované okurky a jablko rozkrájejte na malé kostičky.
Jogurtový dresink promíchejte s jogurtem, podle chuti přidejte nálev z okurek, osolte, opepřete a promíchejte. Do omáčky přidejte cibuli, kopr, jablko a okurky.
Olej ve fritéze rozehřejte na 180 ° C. Zbývající vejce rozšlehejte se solí a pepřem. Vařená vajíčka obalte postupně v mouce, vejci a strouhance, vložte do fritézy a smažte 1-2 min. dozlatova. Rozdělte je na talíře, přelijte jogurtovou omáčkou a ozdobte koprem. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Podobné recepty:

Fritované sýrové koule, Vejce s kaviárem v šunce, Smažená vejce, Noky z vejce a krupice (do polévky), Rychlé těsto na pizzu