Šopronský vepřový bůček

30.10.2012
Potřebujeme:

bůček, 1 PL tuku (kopcovitá), 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 PL červené papriky, mateřídouška, majoránka, mletý černý kořene, sůl

Jak na to:

Na tuku z obou stran opečte na velikost malé dlaně pokrájený, osolený a okořeněný bůček, pak ho vyjměte z masti a odložte.
Na sádle upražte pod pokličkou cibuli, posypte ji červenou papriky, podlijte trochou vody a ochuťte česnekem, mateřídouškou a majoránkou. Do této voňavé omáčky dejte zpět kousky masa a přikryté duste do měkka na pomalém ohni. Na drobno nakrájené brambory vypražte v oleji do křupavá, vyložte na mísu a navrch položte maso a polijte omáčkou.

Podobné recepty:

Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Šumavská vepřová, Pečený bůček s kůží, Paprikopvý bůček jako chuťovka, Paštika z divočáka