Malajské hovězí maso

16.10.2012
Potřebujeme:

½ kg zadního hovězího masa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 PL octa, ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 dl vývaru, cibule podle chuti, olej, pepř, sůl

Jak na to:

Maso nakrájejte na silnější plátky, naklepeme, promíchejte vidličkou a vmíchejte do nich směs ze sojové omáčky, muškátového oříšku, soli a pepře. Nechte 1 hod. odpočinout. Šťávu uschovejte. Rozpalte olej a maso z obou stran dohněda opečte. Podlijte marinádou a doměkka duste. Na talíři maso polijte šťávou s pečení a posypte osmaženou cibulí nakrájenou na kolečka. Podávejte s rýží.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s těstovinami, Hovězí maso na celer, Hovězí maso Stroganov, Hovězí polévka s masem, Hovězí bifteky