Vepřová kýta po sedlácky

16.10.2012
Potřebujeme:

60 dkg vepřové kýty, 1-2 PL tuku, 2 cibule, muškátový oříšek, 80 dkg sezónní zeleniny (pórek, mrkev, kedlubny, celer), 0, 4 dcl vývaru, 4-5 brambor, pepř, sůl

Jak na to:

Maso nakrájejte na kostky a na rozehřátém tuku opečeme. Přidejte nakrájenou cibuli, chvíli společně opékejte, pak osolte, opepřete pepřem a muškátovým oříškem. Zeleninu nakrájejte na kostičky. Do hrnce střídavě ukládejte vrstvu masa a vrstvu zeleniny, přelijte polovinou vývaru a dobře zakryté duste v troubě asi 1 hod.. Potom přidejte na kostky nakrájené brambory se zbylým vývarem a duste dalších 30 min.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřové maso po uhersky, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce