Zapečená bylinková vajíčka

Potřebujeme:

8 natvrdo uvařených vajec, 1 středně velká bílá cibule, 2 PL petrželky, 2 lžíce estragonu, 2 PL čerstvé bazalky, 1-2 PL hořčice, 80 g smetany, sůl, mletý pepř, 8 PL másla, 1-2 lžičky citronové šťávy, nepokrájené bylinky na zdobení

Jak na to:

Rozpalte troubu na 200 ° C. Vajíčka oloupejte a po délce překrojte na polovinu. Lžičkou opatrně vyjměte žloutky, aby se bílky neporušily. Žloutky dejte do misky, přidejte oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli, polovinu pokrájených bylinek, hořčici, sýr, sůl, pepř a vše spolu dobře promíchejte. Touto směsí naplňte bílky. Poklademe je do zapékací mísy. Máslo v menší nádobě pomalu rozpustíme na slabém plameni a vmíchejte do něj druhou polovinu pokrájených bylinek a citrónovou šťávu. Na každou polovinu vajíčka dejte lžičku této směsi. Zapékejte při 200 ° C asi 10 min. Zapečené vajíčka servírujte teplé a ozdobené čerstvými bylinkami. Můžete k nim podávat čerstvě opečené topinky nebo celozrnný tmavý chléb.

Podobné recepty:

Zapečený kedluben, Cottage pomazánka s vajíčky, Smaženice s droždím, Zapečená rajčata s tuňákem, Nudle s vajíčkem