Pórková polévka s cizrnou

Potřebujeme:

200 g cizrny, 3 větší póry, 150 g másla, 10 PL olivového oleje, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, 200 g eidamu, 3 brambory, zeleninový bujón

Jak na to:

Den předem namočte cizrnu, druhý den jí dejte vařit spolu s bramborami. Před dovařením posolte. Uvařené přeceďte.
V druhém hrnci rozpusťte máslo, přidejte olivový olej a na plátky nakrájený česnek. Přidejte na proužky pokrájený pórek, osolte, opepřete a chvilku smažte. Zalijte zeleninovým bujónem a vařte do měkka. Poté přidejte uvařený cizrna i s bramborami, chvilku spolu povařte. Pak čtvrtinu odeberte i s bramborami a umixujte. Přidejte zpět a dochuťte. Po uvaření přidejte nastrouhaný sýr.

Podobné recepty:

Cizrna s Bobem a žampiony, Pórková polévka, Pórková polévka, Porková polévka, Chutná pórková polévka