Žampiony na sladko-kyselý způsob

Potřebujeme:

½ kg žampionů, ¼ kg slaniny, 2 lžičky krystalového cukru, 1 lžičku octa, 1 lžička sójové omáčky, olej, pepř, sůl

Jak na to:

Žampiony očistěte, umyjte a spolu se slaninou nakrájejte. Na pánev dejte trochu oleje, přidejte slaninu a osmahneme.
Na druhé pánvi osmahneme na troše oleje žampiony. Smíchejte je se slaninou, okořeňte, přidejte cukr, sójovou omáčku, ocet a promíchejte, podle potřeby osolte a nechte zkaramelizovat.
Podávejte s chlebem nebo s těstovinami.

Podobné recepty:

Super pomazánka, Kuřecí maso s ananasem a paprikou na čínský způsob, Zapékaný květák na italský způsob, Zapékané kuřecí prsa a žampiony, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou