Hlíva ústřičná v čínském karamelu

Potřebujeme:

30 dkg hlívy ústřičné, 2 PL cukru, 2 PL octa, sójová omáčka, 2 oleje, 1 balení čínských bezvaječných nudlí, 30 dkg rajčat, 20 dkg paprik, 20 dkg brokolice, 30 dkg čínského zelí, 2 póry

Jak na to:

Zeleninu nakrájejte na drobné kousky. Nudle uvařte podle návodu. Na čínské pánvi (woku) rozpalte olej přidejte ocet a cukr. Vytvořte karamel do kterého přidejte na proužky nakrájenou hlívu, promícháme a zvolna opékáme, pak přidejte nakrájenou zeleninu, opět promíchejte a dále duste. Prolévejte sójovou omáčkou, asi po 10 min. přidejte uvařené nudle. Znovu zlehka promíchejte a opečte. Podávejte je v miskách s čínskými hůlkami.

Podobné recepty:

Dršťková polévka z hlívy ústřičné, Králík na hlívě, Hlíva ústřičná na smetaně, Kuřecí stehna na hlívě, Houbová omáčka bez hub