Tvarohová zmrzlina

11.10.2012
Potřebujeme:

1 vejce, 150 ml mléka, ¼ l smetany, čokoláda, ¼ kg jahod, mandle, 75 g krupicového cukru, ¼ kg odtučněného tvarohu

Jak na to:

Šlehačem ušlehejte tvaroh s kondenzovaným mlékem. Oloupané mandle nastrouhejte na jemno a vmíchejte do tvarohu. Mezitím si ušleháme šlehačku, kterou do základu také po částech vmíchejte. Jahody (nebo jiné ovoce, může být i ovocný kompot), pokrájejte na kousky.
Z vejce si ušlehejte pěnu, kterou spolu s většinou nakrájeného ovoce vmíchejte do tvarohové hmoty a dobře promíchejte. Vzniklou směs uložte do mrazničky, aby ztuhla. Pak už jen stačí zmrzlinu vybrat a tvarovat na misky.

TIP: Zmrzlinu můžete ozdobit nasekanými mandlemi nebo přidat griotku, koňak.

Podobné recepty:

Zmrzlina smetanovo ovocná, Kačer koktejl, Smažená zmrzlina na jahodovém kapučíne, Jahodová zmrzlina s mascarpone, Jahodová zmrzlina